11 terenuri din Chișinău, vândute la prima licitație funciară din acest an. Câți bani vor ajunge în conturile municipalității

34,5 milioane de lei ar urma să ajungă în conturile municipalității, în schimbul a 11 loturi de teren din capitală. Terenurile au fost vândute în cadrul primei licitații funciare cu strigare din acest an, care a avut loc vineri, 19 februarie, scrie agora.md.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, la concurs au fost expuse 15 loturi de pământ, cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc.

Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de patru milioane lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe. Ziarul de Gardă scrie că acesta este situat în sectorul Râșcani, în str. Iazului:

Un teren, de pe strada Vovințeni, a fost vândut pentru 5,3 milioane de lei, pornind de la prețul inițial de 3,8 milioane de lei, iar un alt teren a fost vândut pentru 2,5 milioane de lei, prețul inițial fiind de un milion de lei.

Pentru patru loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele două au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant.

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane de lei.

Spread the love

Check Also

Carburanții s-au scumpit din nou. Este pentru a treia oară în această lună

Petroliștii au afișat la panou astăzi, 24 februarie, prețuri mai mari la carburanți. Scumpirile, cuprinse …