PROCES PENAL ÎN CAZUL FINANȚĂRII ILEGALE A UNOR FORMAȚIUNI POLITICE | VIDEO

Procuratura Generală a pornit un proces penal în cazul finanțării ilegale a partidelor unor formațiuni politice. Asta după multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării formațiunilor. Amintim că recent în sursele mas-media a apărut un filmuleț în care președintele Igor Dodon ar fi recunoscut că Partidul Socialiștilor  din Republica Moldova este finanțat de Federația Rusă.

În comunicatul de presă al procuraturii se spune că temei pentru  autosesizarea procurorilor și inițierea procesului penal au servit informațiile apărute recent în presă. Nu se menționează, însă, despre finanțarea cărei formațiuni ar fi vorba. Are sau nu vreo legătură filmulețul făcut public sâmbătă, 8 iunie, unde șeful statului recunoaște, la o întâlnire cu Plahotniuc, că primea din Federația Rusă între 7 sute de mii și un milion de dolari pentru întreținerea partidului, rămâne de  văzut.

Potrivit procurorilor, procesul de investigații deja a fost pornit, fiind ridicate mai multe probe și chiar audiate persoane. Procuratura susține că ”pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”.

Spread the love

Check Also

Voronin o sfătuiește pe Maia Sandu să nu aibă încredere în Igor Dodon

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, îi recomandă Maiei Sandu să nu aibă încredere în Igor Dodon. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *