Valeriu Munteanu a prezentat proiectul de curățare, reabilitare și amenajare a râului Bâc | VIDEO

Din momentul în care va veni la cârma primăriei Chișinău, va rezolva problema râului Bâc, promite Candidatul Uniunii Salvați Basarabia la funcția de Primar General al capitalei, Valeriu Munteanu. Concurentul electoral a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul de curățare, reabilitare și amenajare a râului Bâc, elaborat încă pe timpul când era ministru al Mediului, dar care așa și nu a fost implementat. Valeriu Munteanu spune că proiectul a fost finanțat de România, banii încă sunt în R. Moldova, dar miniștrii care s-au perindat la Minister nu au acordat atenție acestuia.

Valeriu Munteanu, care vrea să devină primar de Chișinău din partea Uniunii Salvați Basarabia, a prezentat soluții pentru reabilitarea și amenajarea râului Bâc. El a subliniat faptul că aceasta este o problemă complexă, rezolvarea căreia necesită o abordare profundă.

Cu adevărat, râul Bâc prezintă una dintre cele mai mari probleme ale Chișinăului și nu poate fi privită în individualitatea sa doar pe lungimea municipiului Chișinău, ci comportă probleme aproximativ din zona Bucovăț. De aceea, prima parte a proiectului, cu aproximativ 1 milion de euro înseamnă adâncirea albiei în zona Bucovăț, a declarat VALERIU MUNTEANU, candidat USB la primăria mun. Chișinău

Munteanu spune că proiectul există, de fapt, de mai multă vreme, însă realizarea lui nu ar fi fost permisă de către fosta guvernare. În mandatul său de ministru al Mediului, Moldova a beneficiat de un Acord de finanțare din partea României de 10 milioane de euro, dedicați anume mediului, în special, banii trebuiau să fie direcționați pentru Chișinău, anume pentru râul Bâc. Totodată, proiectul pe care l-a prezentat Valeriu Munteanu presupune amenajarea zonei dintre străzile Mihai Viteazul și Federeului.

Proiectul prevede și amenajarea în valoare de 6,5 mil. de Euro a zonei dintre strada Mihai Viteazul și Federeului pe o lungime de 2 km. cu pasarele, trotuare, zonă de recreere, cu plante, cu arbori, cu ecoremediere, a adăugat VALERIU MUNTEANU, candidat USB la primăria mun. Chișinău.

Valeriu Munteanu a mai precizat că se angajează ca în termen de 12 luni după alegerea sa în calitate de primar general al mun. Chișinău să implementeze acest proiect, rezolvând astfel problema durută a râului Bâc.

Spread the love

Check Also

Opoziția cere convocarea ședinței Parlamentului: fie și în aer liber, ședințele în plen trebuie reluate | VIDEO

Opoziția cere convocarea ședinței Parlamentului după aflarea rezultatelor testelor la coronavirus de către deputați. Vicepreședintele …