30 de zile de arest în izolatorul nr. 13 pe numele celor trei minori care au ucis un bărbat în Chișinău. Autorii atrocității au filmat săvârșirea omorului de groază | VIDEO

Cei trei minori, bănuiți că au bătut până la moarte un bărbat într-o curte din capitală, au primit câte 30 de zile de arest în izolatorul nr. 13 din Capitală. Decizia aparține magistraților judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana. Un singur tânăr își recunoaște vina parțial. Momentul infracțiunii a fost filmat de unul dintre suspecți, iar imaginile au fost publicate pe internet. La judecătorie au venit și părinții băieților, care nu pot să creadă că fiii lor sunt capabili de o asemenea grozăvie. Vă avertizăm că urmează detalii și imagini care vă pot afecta emoțional.

Imagini cutremurătoare, desprinse parcă dintr-un film de groază, au fost publicate pe rețelele de socializare. 3 tineri lovesc într-un mod barbar doi bărbați pe care îi acuză de un furt.

” – O să mai furi? Zi, da sau nu?”

Din cauza leziunilor grave, una dintre victime, un bărbat de 35 de ani, a murit. Potrivit oamenilor legii, cei doi bărbați care au căzut sub ploaia de lovituri cu mâinile și picioarele, sunt persoane fără adăpost. Tragedia s-a produs luni-noaptea, în subsolul unui bloc din apropierea Ministerului de Interne. Victima a fost descoperită marți dimineață de către trecători, care au anunțat autoritățile. Oamenii legii au reușit să rețină trei tineri, pe care i suspectează că au comis atrocitatea. Aceștia au între 14 și 15 ani și au fost aduși miercuri în fața judecătorilor pentru a primi mandate de arestare. Tinerii au refuzat să stea de vorbă cu presa.

„De ce ați comis crima?”

Prezentă la Judecătorie, mama unuia dintre suspecți ne-a spus că fiul său a fost luat pe sus de poliție, fără să-i explice motivul. Femeiei nici acum nu-i vine să creadă că băiatul ei poate comite o astfel de grozăvie.


Mama unui suspect: „Este tăcut și liniștit. Mă doare inima”.

După aproape 4 ore, cât a durat ședința, magistrații au decis ca cei 3 bănuiți de omor să petreacă următoarele 30 de zile în arest preventiv la penitenciar. Nici unul dintre avocații minorilor nu a dorit să discute cu jurnaliștii, iar procurorul pe caz susține că dispune de probe suficiente pentru a-i condamna la ani grei de pușcărie.

MARCEL SABAN, procuror de caz: „Din examinarea imaginilor video suspecții au aplicat în mod egal loviturile. În cazul în care vor fi recunoscuți vinovați ei riscă o pedeapsă de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. În cazul minorilor Codul de Procedură Penală prevede puțin altă procedură”


Potrivit procurorului pe caz victima care a supraviețuit este în afara pericolului și a fost transportată la Centrul de Medicină Legală pentru examinarea leziunilor. Potrivit Inspectoratului General de Poliției, în acest an avut loc 545 de infracțiuni, comise de minori și cu participarea acestora.

Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …