465 de ani – La mulți ani, Orhei! | VIDEO update

Orheienii, autoritățile locale, dar și deputații Partidului Politic ”ȘOR” sărbătoresc 465 de ani de la prima atestare documentară a Orheiului. Manifestațiile festive au început cu un marș și depuneri de flori la monumentul lui Vasile Lupu din centrul orașului. Cu un mesaj de felicitare cu ocazia hramului orașului a venit și liderul Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, care le-a promis oamenilor că va face astfel încât Orheiul să devină capitala Republicii Moldova. Totodată, orheienii ne-au spus că sunt fericiți că s-au născut anume la Orhei.

Locuitorii, împreună cu administrația locală, de dimineață au mers întâi la biserică, unde a fost oficiată slujba divină de Hramul orașului Orhei, după care au mers într-un marș spre centrul Orașului, unde au depus flori la monumentul lui Vasile Lupu.

De pe scena primitoare a răsunat imnul municipiului Orhei.

În cadrul deschiderii a marei sărbători, orheienii au fost felicitați de autoritățile locale și deputați din partea Partidului ”ȘOR”.

PAVEL VEREJANU, primar, municipiul Orhei: Vreau să vă felicit pe fiecare în parte cu prilejul sărbătorii, să vă doresc multă, multă sănătate familiilor dumneavoastră, pace sufletească, bunul dumnezeu să ne însoțească și aș spune într-un ceas bun.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Din numele întregii noastre echipe a Partidului Politic „ȘOR”, sunt și deputații noștri astăzi alături de noi, vă felicităm cu hramul Orașului Orhei. Este cea mai simbolică și cea mai importantă sărbătoare în viața Partidului Politic ”ȘOR„

Cu un mesaj de felicitare în fața orheienilor a venit și Ilan Șor, inițiatorul a zeci de proiecte de infrastructură, dar și sociale din Orhei. Președintele Partidului Politic ”ȘOR” a reiterat faptul că rămâne și în continuare alături de orheieni și se va implica în continuare destul de activ în dezvoltarea Orheiului.

ILAN ȘOR, SNC EL RU ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Dragi prieteni, astăzi vă dau cuvântul, la fel cum am lucrat patru ani la rând pentru a transforma Orheiul în cel mai bun oraș din Moldova, așa și următorii patru ani, împreună cu Pavel și cu întreaga noastră echipă, vom lucra pentru a vă aduce toate rudele înapoi acasă.  Ura! La mulți ani, Orhei! 

Oamenii au așteptat cu nerăbdare această sărbătoare. Fericiți, orheienii ne-au spus că sunt bucuroși că locuiesc în acest oraș și că autoritățile întodeauna se gândesc la ei.

Sărbătoarea de astăzi înseamnă într-adevăr, cum să vă zic eu, o bucurie sufletească. Ne întâlnim cu colegii, ne întâlnim cu prietenii, ne întâlnim cu cei mai apropiaț. Aceasta este o dată în an așa o manifestare frumoasă.

Mă bucur că avem așa primar, că ne face totul.Eu am șaizeci și ceva de ani, eu în viața mea nu am văzut așa primar cum a fost Ilan Șor.

La sărbătoare au fost felicitați și premiați oamenii de onoare ai Orheiului, cei mai în vârstă locuitori ai municipiului, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Autoritățile nu au uitat nici de copii. Aceștia au avut parte de un master klass, dar și alte zeci de distracții. În programul de sărbătoare de la Orhei a fost inclus și un concert organizat de copii, un show al zmeilor de hârtie, dar și un show al oamenilor colorați.

Zmeii, desigur, impresionează, nu am mai văzut așa ceva.

Îndeosebi zmeii ne plac, de fapt – totul este interesant.

Este un oraș superb. Suntem foarte bucuroși, este o atmosferă de sărbătoare aici în oraș.

Una din surprize a fost ”masa mare”. Toți au fost serviți gratuit cu bucate tradiționale, iar voie bună pentru meseni a făcut orchestra ”Mugurel”.

Toată depresia s-a spulberat, ne simțim de parcă zburăm. 

Este o atmosferă bună pentru oameni, pentru toți.

Hramarii au admirat și o prezentare de modă a brandurilor autohtone.

Cu începere de la ora 18.00 orheienii, dar și oaspeții sunt așteptați la un concert de excepție cu cei mai îndrăgiți interpreți autohtoni și formații – „Lume”, „Brio Sonores”, „Catharsis”, Pavel și Cleopatra Stratan. Evenimentul va culmina cu un impresionant foc de artificii.

Spread the love

Check Also

Doi șoferi au ajuns cu roțile mașinilor în asfalt după ce drumul a fost surpat

În urma ploilor abundente care au căzut sâmbătă, 26 septembrie au fost distruse drumuri locale …