Igor Dodon, despre posibilitatea de a fi premier, alegeri anticipate, moțiune de cenzură și posibilele coaliții în Parlament | VIDEO

Igor Dodon nu-și dorește să demisioneze din funcția de șef al statului și să preia conducerea Guvernului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii sale ”Președintele Igor Dodon răspunde”, difuzată pe rețelele de socializare. Acesta a exclus, de asemenea, posibilitatea demisiei executivului condus de Chicu și a amintit că PSRM are în continuare cea mai mare fracțiune parlamentară.

Igor Dodon a declarat că vrea să-și ducă mandatul de președinte până la sfârșit, după care să revină în fruntea Partidului Socialiștilor.

IGOR DODON, președintele țării: „Asta ar fi cea mai mare greșeală din partea mea acum. Mandatul președintelui Igor Dodon este până la 23 decembrie. Eu nu-mi voi da demisia și nici nu am de gând să merg la combinații de acest fel, prim-ministru sau nu știu unde. Eu după depunerea jurământului din partea noului președinte ales, îmi restabilesc calitatea de membru al PSRM și revin în fruntea Partidului Socialiștilor.”

Igor Dodon a declarat că atât el, cât și Partidul Socialiștilor, pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă nu mai devreme de luna octombrie a anului viitor. Până atunci, spune președintele, trebuie să rămână în funcție guvernul minoritar în frunte cu premierul Ion Chicu.

Totodată, Dodon i-a atenționat pe cei care planifică să inițieze o moțiune de cenzură împotriva executivului că în cazul anticipatelor, aceștia vor dispărea de pe scena politică.

De asemenea, șeful statului a mai declarat că nu vede nicio coaliție în Parlament până la sfârșitul anului și a adăugat că, în opinia sa, o majoritate poate avea loc doar între PSRM și PAS, scenariu care va fi discutat însă la începutul anului viitor.

Anterior, s-a vehiculat că Igor Dodon și-ar putea da demisia din funcția de șef de stat, iar Zinaida Greceanîi, fiind președintele Parlamentului, ar prelua conducerea țării și l-ar propune pe Dodon la funția de premier.

Spread the love

Check Also

Socialiștii nu renunță: O nouă Lege privind funcționarea limbilor în Republica Moldova

Deputații socialiști vor înainta în Parlament un nou proiect de lege, ce oferă statut special …