A prevenit o tragedie. Un șofer a împiedicat un motociclist beat criță să conducă și a chemat poliția

Un motociclist în stare de ebrietate a fost oprit de un alt șofer să mai conducă, în timp ce a staționat la o stație PECO. Incidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 23 mai 2020, la o stație PECO din sectorul Botanica, scrie unimedia.info.

 Foto: Cristina Bătrînescu/ГБМ Город без маршруток! Молдова Онлайн

Motociclistul a atras atenția altor șoferi prin faptul că se clătina vizibil. La scurt timp, a fost abordat de un șofer care a chemat un echipaj al poliției de patrulare și a făcut tot posibilul să-l țină până la venirea ofițerilor.

Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Natalia Golovco, a declarat că poliția a fost solicitată printr-un apel la 112. La fața locului ofițerii de patrulare au constatat că șoferul motocicletei, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Bubuieci, nu avea niciun act la el.

Ulterior, verificând în baza de date a șoferilor, s-a dovedit că tânărul nu avea permis de conducere de nicio categorie. În schimb, acesta a spus polițiștilor că motocicleta îi aparține, însă a uitat actele acasă.

Șoferul a fost testat la consumul de alcool, iar rezultatul a arătat o alcoolemie de 0,69 de mg în aerul expirat, iar pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Atenție, limbaj necenzurat!

Inspectoratul Național de Securitate Publică solicită cetățenilor să nu fie indiferenți atunci când observă alți participanți la traficul rutier care încalcă regulile de circulație, în special, șoferi în stare de ebrietate

INSP mulțumește, totodată, cetățenilor care dau dovadă de responsabilitate și contribuie în acest fel la securitatea în trafic.

Spread the love

Check Also

„Mai are încă mult de muncă”. Propunerea lui Dodon de decorare a ministrei Sănătății cu distincția de stat „Gloria Muncii” se amână

Propunerea președintelui R. Moldova, Igor Dodon, cu privire la decorarea ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, se …