A vrut să scape un tânăr de armată contra 800 de euro. Colonel al Ministerului Apărării, reținut de CNA

Comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce ar fi extorcat și primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată.

Într-un comunicat de presă, CNA anunță că în virtutea statutului și funcției pe care o deține, colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Acțiunile speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de ofițerii anticorupție s-au soldat cu reținerea în flagrant delict a funcționarului, în momentul primirii celei de a doua tranșe din suma extorcată, și anume 600 de euro, bani transmiși sub controlul CNA. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.

Pe faptele expuse mai sus a fost pornită o cauză penală pe corupere pasivă. Pentru infracțiunea ce i se incriminează, dacă va fi găsit vinovat, persoana publică riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80 000 la 120 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă de judecată.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție.


Spread the love

Check Also

Continuă să crească numărul infectărilor cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, în ciuda faptului că aproximativ 95% dintre aceștia sunt vaccinați | VIDEO

Coronavirusul continuă să avanseze. Cazurile înregistrate în Moldova cresc alarmant de la o zi la …