„Acum e foarte frumos”: Locuitorii din Orhei sunt mulțumiți că autoritățile continuă să îmbunătățească curțile și străzile din oraș | VIDEO

Autoritățile din Orhei continuă să îmbunătățească curțile și străzile din oraș. De data aceasta, reparațiile au început simultan în două curți. Așa că, drumul va fi complet schimbat, va fi construit un teren de joacă și chiar amenajată o parcare pentru mașini. Între timp, locuitorii de pe o altă stradă se bucură, în sfârșit de o infrastructură dezvoltată.

Locuitorii curții de pe strada Iachir recunosc că, anterior, au încercat să-și amenajeze curțile, dar acest lucru nu a fost suficient. După un timp îndelungat de așteptare, oamenii sunt fericiți că își vor vedea ograda renovată.

„Noi acolo stăm. Ne-au făcut masă, scaune, iată și intrarea în bloc”.

„Aici sunt mulți copii, ei aleargă, nici nu au unde se juca. Priviți, doar pietre sunt aici”.

Și într-o altă curte a unui bloc de locuit din strada Unirii lucrările sunt în toi. Aici, dincolo de faptul că va fi așternut un nou strat de asfalt, ar trebui să fie amenajat un teren de joacă modern, spații pentru uscarea rufelor, un drum nou și chiar o parcare.

„Singuri am făcut ce am putut. Și acel scuar singuri l-am făcut. Acum suntem bucuroși că avem acest ajutor”.

„Mare lucru nu am făcut, dar acum primăria văd că a hotărât aceste întrebări”.

Nu sunt date uitării nici drumurile din municipiu. Lucrări de renovare sunt în plină desfășurare pe strada Șoimarilor. Asfaltul va fi complet schimbat, iar o parcare este amenajată și pentru locuitorii caselor adiacente.

IULIAN SEVERIN, șef de șantier: „Are loc schimbarea stratului de piatră spartă, schimbarea bordurilor pe stânga și pe dreapta. Asfaltăm, din nou, strada și vom amenajăm trotuar pentru pietoni”.

Iar în inima orașului Orhei, locuitorii din strada Floriilor se bucură deja de o stradă renovată și un loc de joacă. Micuții ne-au mărturisit că, uneori, erau nevoiți să se distreze chiar în drum. De-acum înainte, însă aceștia vor fi mai în siguranță, iar odată cu asta s-au rezolvat mai multe probleme.

„Ambulanța nu putea niciodată să vină. Iarna, în general, nu putea nici să urce, nici să coboare, era murdărie, iar acum e foarte frumos”.

Autoritățile locale au menționat că pe această porțiune de drum abruptă a fost utilizată tehnologia betonării, iar avantajul este că drumul va rezista mai mulți ani.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Betonul armat, care este preponderent pe acest drum, vine să ofere garanții că ne vom bucura de acest drum în urmatorii ani. 10-12 ani”.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Cu această tehnologie vom merge și în alte sectoare ale municipiul Orhei. Aici, dupa câte vedem, s-a amenajat chiar foarte bine, având în vedere că până acum nu circula nici transportul pe aceste străzi”.

În prezent, sunt efectuate lucrări de reparație a străzii Șoimarilor, dar și de amenajare a mai multor curți din oraș. Anul trecut, toate străzile centrale din Orhei au fost renovate.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …