AIPA are datorii record față de fermieri | VIDEO

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a început anul cu datorii de peste jumătate de miliard de lei. Astfel, instituția nu-și poate onora obligațiile față de fermierii care au solicitat, anul trecut, subvenții din partea statului. Conducerea agenţiei dă asigurări că fermierii își vor primi banii în prima parte a anului.

În 2020, Fondul de subvenționare constituie un miliard de lei, dintre care aproape 600 de milioane de lei sunt prevăzute pentru achitarea datoriilor de anul trecut. Prin urmare, puțin peste 400 de milioane rămân pentru achitarea subvențiilor din acest an. Pe parcursul anului trecut, numărul cererilor de subvenționare a depășit cifra de 7500 de solicitări.

Valoarea totală a subvenţiilor care urmează a fi oferite de către stat este de aproape un miliard 200 de milioane de lei, cu aproximativ 11 la sută mai mult decât în anul 2018. Peste 90 la sută dintre dosare au fost depuse de Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Potrivit regulamentului, mărimea sprijinului financiar acordat unui producător agricol, în cadrul unui an de subvenționare, nu trebuie să depășească cumulativ suma de 5 milioane de lei.

Spread the love

Check Also

Slusari: „Din noiembrie, vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”. Cum a reacționat Ministerul Finanțelor

Deputatul și vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că situația financiar-bugetară din Moldova este una gravă, …