Alarmă OMS: Coronavirusul este mai periculos decât terorismul | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății avertizează – coronavirusul reprezintă o amenințare globală, mai mare decât terorismul. Numărul cazurilor de contaminare crește de la o zi la alta și a depășit cifra de 48 de mii de persoane. Pe de altă parte, vin şi veşti bune. În Wuhan au fost externaţi primii pacienţi vindecaţi de virus.

Provincia chineză Hubei a anunţat joi, dimineaţă, peste 240 de noi decese provocate de coronavirus în doar 24 de ore. Cifra este de două ori mai mare decât acum o zi. Între timp, în China continentală numărul morților a ajuns la 1350.

Crește alarmant și numărul persoanelor infectate. Autorităţile din Hubei au anunțat că peste 48.200 de persoane din China au contractat virusul ucigaș, iar la nivel mondial numărul îmbolnăvirilor a depășit cifra de 60 de mii.

Totodată, a crescut până la 175 și numărul cazurilor de îmbolnăvire pe nava de croazieră aflată în carantină în portul Yokohama. La bordul vasului se află și doi moldoveni, care, deocamdată, nu prezintă simptome de infectare.

Pe de altă parte, în Wuhan au fost externaţi primii 34 de pacienţi vindecaţi de virus. Medicii susţin că aceştia şi-au revenit complet după ce au fost afectaţi de noul virus, botezat recent Covid-19. Cel mai tânăr pacient are 35 de ani, iar cel mai în vârstă 69. Oamenii vor fi monitorizați în continuare de medici la domiciliu.

În timp ce autoritățile chineze declară că epidemia provocata de coronavirusul din China s-ar putea încheia în aprilie, reprezentanții OMS susțin că virusul trebuie să fie declarat drept inamicul numărul unu, pentru că reprezintă o amenințare globală, mai mare decât terorismul.

Spread the love

Check Also

Alegeri locale cu mască și dezinfectanți. Peste 19 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne

Peste 19 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne duminică, de …