Alegeri în România: Nicuşor Dan a câștigat Capitala. Un edil a făcut infarct după câștig, iar un primar decedat acum zece zile a obținut victorie | VIDEO

Candidatul independent susţinut de PNL şi USR-PLUS, Nicuşor Dan, a câștigat alegerile locale pentru capitala României, desfășurate ieri. Acesta a adunat mai multe voturi decât fostul edil de București Gabriela Firea și fostul președinte român, Traian Băsescu, care au candidat pentru aceeași funcție.

Totodată, în mai multe localități din țara vecină s-au întâmplat lucruri mai puțin obișnuite. Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți, la scurt timp după ce a câștigat alegerile. Se pare că edilul a suferit un infarct.

Iar primarul din Deveselu, Ion Aliman, mort de COVID acum zece zile, a câștigat alegerile de duminică din cauza că buletinele de vot nu au mai putut fi schimbate. Mulți oameni au votat cu primarul decedat, motivând că a făcut multe lucruri bune în comună.

În aceste condiții, potrivit regulamentelor emise de Autoritatea Electorală Permanentă a Romaniei, alegerile locale în comuna Deveselu vor fi organizate din nou.

Spread the love

Check Also

COVID-19 bagă orașele europene în carantină parțială. Apropierea iernii, pericol pe timp de pandemie | VIDEO

Bilanțul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit cifra de 42 de milioane, iar …