Alexandru Slusari: Acțiunile președintelui îndepărtează și mai mult declanșarea alegerilor parlamentare anticipate | VIDEO

Acțiunile președintelui îndepărtează și mai mult declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului ”Platforma DA” Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii ”Neformat”, cu Mihail Bagas. Iar colegul său din Platforma ”Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, consideră că președintele Maia Sandu va continua să încalce Constituția și va acționa în interesul partidului și în detrimentul țării.

Alexandru Slusari consideră că verdictul CC a fost unul corect și în conformitate cu buchia legii, iar deciziile președintelui Maia Sandu pot fi înțelese din punct de vedere politic, însă nu și juridic. Potrivit lui, acestea însă duc la faptul că batem pasul pe loc în plină criză pandemică și economică.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Partidul ”Platforma DA”: „Mă tem că în 23 martie noi vom fi nevoiți să ne întoarcem la punctul de start și să începem totul din nou. Atunci se vor împlini deja trei luni de la învestirea președintelui, asta în contextul crizei pandemice, politice, social-economice și așa mai departe. Metoda aleasă de ea va duce la un blocaj și va întârzia și mai mult declanșarea alegerilor anticipate”.

Iar deputatul Sergiu Sîrbu a declarat că Platforma ”Pentru Moldova” va susține în continuare candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier și a îndemnat-o pe Maia Sandu să revină pe linia legalității.

SERGIU SÎRBU, deputat Platforma Parlamentară ”Pentru Moldova”: „Din păcate, ne așteptăm ca doamna Sandu să încalce legea în continuare și va transforma Președinția în oficiu de partid. Ne așteptăm ca situația să se agraveze, se va face tot posibilul pentru îndeplinirea capriciului lor politic, de a ajunge cu orice preț la alegeri anticipate”.

Solicitat pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt al Președinției, Sorina Ștefîrță, a menționat că instituția nu comentează declarațiile.

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a anulat decretul prezidențial prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat pentru funcția de premier și a îndemnat-o pe Maia Sandu să se așeze la masa de discuții cu fracțiunile parlamentare.

Drept răspuns, șeful statului a declarat că nu va înainta nicio candidatură până în data de 23 martie, menționând că poporul își va decide soarta, fie la alegerile parlamentare anticipate, fie la referendumul de demitere a președintelui.

Spread the love

Check Also

Accident cumplit în Egipt: Cel puțin 20 de persoane au ars de vii | VIDEO

Cel puțin 20 de persoane au ars de vii într-un cumplit accident, produs în Egipt. …