Alexandru Slusari: Ministrul Economiei este un mincinos. Urmează să înaintăm un demers către procuratură | VIDEO

Doi miniștri din Guvernul Chicu au fost chemați în Parlament să prezinte explicații pe fundalul majorării tarifelor la transportul interurban. Este vorba de ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Solicitarea a venit din partea deputatului fracțiunii PPDA Alexandru Slusari care l-a acuzat pe ministrul Anatol Usatîi, că ar fi un mincinos și că ar fi tratat cu superficialitate acest subiect.

Cei doi oficiali, invitați în plenul Parlamentului, ar urma să raporteze despre majorarea tarifelor pentru călătoriile în transportul interurban și ajutorul destinat persoanele cu venituri mici, pentru compensarea parțială a cheltuielilor pentru transport. Alexandru Slusari vrea să înțeleagă care este situația și în domeniul reparației drumurilor, unde crede că sunt mai multe nereguli deswpre care va sesiza procuratura.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: Ministrul Economiei și Infrastructurii este un mincinos, cu părere de rău. Probabil urmează să înaintăm un demers către procuratură, legat de acțiunile sale pe subiectul drumurilor.

În final, propunerea deputatului PPDA nu a întrunit însă numărul necesar de voturi. Am încercat să obținem o reacție la acuzațiile care i se aduc, însă serviciul de presă al Ministerului Economiei nu a răspuns apelurilor noastre. Din 1 ianuarie, tariful la călătoriile interurbane a fost majorat de la 48 de bani, până la 60 și 70 de bani pentru un kilometru parcurs, în funcție de gradul de confort al mijloacelor de transport.

Spread the love

Check Also

Andrian Candu: Comisia Națională Extraordinară a anulat toate subvențiile, sporurile și facilitățile existente pentru perioada stării de urgență și a pus pe umerii autorităților locale toată responsabilitatea | VIDEO

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a anulat toate subvențiile, sporurile și facilitățile existente pentru …