„Almanahul Politic 2019”: Anul trecut poate fi numit unul dintre cei mai grei din istoria țării | VIDEO

Politicieni, oameni de afaceri, analiști, dar şi personalităţi marcante din toată țara au participat, aseară, la lansarea „Almanahului Politic 2019”, care a ajuns la cea de-a cincea ediție. Publicația reprezintă o radiografie a celor mai importante evenimentelor politice şi răsturnări de situații, care au avut loc în 2019, an care, de altfel, este considerat de către autorii volumului unui dintre cei mai grei din istoria Moldovei. Postul nostru de televiziune a fost partener media al evenimentului.

„ALMANAHUL POLITIC 2019” conține informaţii utile despre toate evenimentelor politice din anul 2019 și cuprinde interviuri cu multiple personalităţi din diverse domenii. În această ediție, chiar pe prima pagină a publicației am găsit informaţii despre emisiunea politică „Moldova Zi de Zi” difuzată de postul nostru de televiziune.

IGOR VOLNIŢCHI, directorul Companiei „Poliexpert”: În 2019, noi am avut trei guverne, am avut două alegeri, două tipuri de scrutine republicane. Mă refer la alegerile parlamentare care, apropo, în premieră, sau defăşurat în baza sistemului electoral mixt, mă refer şi la alegerile locale genera le din toamnă. Prin urmare, am avut un an foarte şi foarte complicat.

Cei prezenţi la eveniment au apreciat munca depusă de Igor Volniţchi și echipa sa care, pentru al cincilea an deja, reușesc să publice informații prețioase despre politica din ţară.

VALERIU GHILEŢCHI, fost vicepreşedinte al Parlamentului: Mă bucur să mă regăsesc pe paginile „Almanahului Politic 2019”. Îi doresc succes domnului Volniţchi în continuare şi celor care decid astăzi în ceea ce priveşte politica Republicii Moldova.

VEACESLAV UNTILĂ, fost preşedinte al Curţii de Conturi: Este un lucru extraordinar, este un lucru bun, care cred că în 20-30 de ani, cineva o să facă teză de doctor bazându-se şi făcând trimitere la materialele lui Volniţchi.

ANDREI ANDRIEVSCHI, analist politic: El este unul dintre oamenii care poate scrie corect politica moldovenească şi să o prezinte într-o formă uşoară.

Am încercat să aflăm de la autorii publicației cât de deschişi sunt politicienii, oamenii de afaceri și demnitarii de stat, atunci când li se solicită interviuri, care, ulterior, sunt publicate în fiecare ediție.

IGOR VOLNIŢCHI, directorul Companiei „Poliexpert”: Când este vorba de „Almanahul Politic” credeți-mă, uneori, nici nu reuşim bine să transmitem solicitarea şi deja vine acordul, pentru că toţi înţeleg că aceasta este ediţia care rămâne în biblioteci pentru zeci de ani înainte şi este necesar, în primul rând, pentru documentarea istoriei politice a ţării.

IGOR DODON, preşedintele R.M: – Eu nu am întrebări incomode. – Sundeţi deschis pentru fiecare? – Tot timpul.

„ALMANAHUL POLITIC 2019” are aproape 400 de pagini și a fost publicat în o mie de exemplare, dintre care o parte sunt donate bibliotecilor din țară. Prima ediție – „Almanah Politic 2015” a văzut lumina tiparului în anul 2016.

Spread the love

Check Also

Parlamentul și-a continuat activitatea astăzi. Ce proiecte de lege au fost adoptate de deputați | VIDEO

Deputații s-au adunat și astăzi în plen, după ziua tensionată de ieri. Parlamentarii PAS, PDM …