Alte 100 de concentratoare de oxigen, destinate pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, au fost distribuite în spitalele din Moldova

Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, pentru tratarea pacienților aflați în stare medie și gravă. Acestea au fost achiziționate din sursele Fondului Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP).

Concentratoarele de oxigen ajută în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și în tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului, transmite diez.md.

Vă amintim că ieri, au fost înregistrate 1 442 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3 185 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 253 în stare extrem de gravă (53 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Spread the love

Check Also

Coronavirusul din cărți nu dăunează. Rafturile librăriilor din Chișinău au devenit un „loc de întâlnire” pentru autori din întreaga lume | VIDEO

Coronavirusul a apărut, mai nou, și pe rafturile mai multor librării din capitală. Mai exact, …