Alte două localități din raionul Orhei vor beneficia de un sistem modern de iluminare stradală, datorită echipei lui Ilan Șor | VIDEO

Alte două localități din raionul Orhei vor beneficia de un sistem modern de iluminare stradală. Este vorba de satele Sămănanca și Step-Soci, unde recent a fost finalizat proiectul realizat de echipa lui Ilan Șor. Oamenii spun că de acum înainte vor fi mai în siguranță pe timp de noapte.

Locuitorii satului Sămănanca și cei din comuna Step-Soci, raionul Orhei, vor beneficia de un sistem de iluminat modern instalat la inițiativa echipei lui Ilan Șor. De la mic la mare, oamenii sau bucurat că s-au aprins luminile și pe străzile din localitățile lor și ne-au spus că se vor simți mai în siguranță.

„O să fie mai bine! Dacă o să fie luminos, nu o să ne temem să umblăm prin sat”.

„Nu vedeam nici ziua, dar noaptea pe întuneric nici nu ieșeam d in casă, dar deja o să ne mai plimbăm și noi pe lumină”.

„Era întuneric, era înfricoșător pentru copii, pentru că ies câini și ei se sperie, iar acum va fi lumină și sper că copii vor merge cu plăcere acasă”.

La inaugurare au participat autoritățile locale și raionale care au menționat că 2020 este declarat anul luminii în raionul Orhei.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Următoarele sa te care urmează va veni să încununeze munca noastră timp din raionul Orhei de cinci ani de zile, care a fost una suficient de dificilă. Ne bucurăm că speranța oamenilor s-a concretizat și se concretizează în continuare în lucruri concrete”.

ALEXANDRU ZBÎRNEA, primarul satului Sămănanca, raionul Orhei: „Au fost instalați 7000 de metri de cablu, 22 de piloni noi și 230 de becuri LED. Noi mult timp am așteptat acest proiect și, în sfârșit, a fost realizat în satul nostru”.

SVETLANA JOSAN, primarul comunei Step-Soci: „De la momentul intrării în funcție am avut foarte multe solicitări, că oamenii erau fără lumină. Uitați-vă că de azi avem un iluminat stradal extraordinar, contemporan și suntem foarte mulțumiți”.

În acest an, echipa lui Ilan Șor și-a propus să implementeze proiecte de iluminat public stradal în peste o sută de localități din țară, inclusiv în toate satele din raionul Orhei. Până acum, au fost aprinse luminile pe străzile a zeci de comune și sate din raioanele Florești, Taraclia, Cahul, Fălești, Criuleni și Orhei.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …