Ambasadorul SUA în R. Moldova, despre situația la B.C. „Victoriabank”: „Daca nu se rezolvă în mod corect, consecințele economice ar putea fi foarte mari”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Derek J. Hogan, își exprimă îngrijorarea față de situația de la B.C. „Victoriabank”. Oficialul spune că în cazul în care nu se va rezolva corect, consecințele economice vor fi grave. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Investitorilor din România în R. Moldova, scrie agora.md. 

„Daca nu se rezolva în mod corect, consecintele economice ar putea fi foarte mari, mai ales în această perioadă de criză epidimiologică”, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Derek J. Hogan.

Ambasadorul a subliniat că SUA reprezintă principalul partener financiar al țării noastre, oferind sprijin în implementarea reformelor.

În acest context, mai multe asociații cu profil economic, precum Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, European Business Association Moldova si American Chamber of Commerce in Moldova au emis o declaraţie comună în care dezaprobă acțiunile recente întreprinse de către autoritățile de la Chișinău împotriva Victoriabank SA.

Precizăm că Procuratura Anticorupție a confirmat că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale – figurantă în dosarul fraudei bancare. Acțiunile s-au întâmplat la o zi după ce în presă a fost publicat un document în care se menționează că instanța de judecată ar fi autorizat punerea sub sechestru a bunurilor B.C. „Victoriabank”.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora în folosul statului.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …