Ambulanță cu geam de carton Florești. Cum explică CNAMUP

După ce în presă au apărut fotografii cu o ambulanță care în loc de geam avea o bucată de carton, cu o reacție a venit și IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Potrivit unui comunicat de presă, pe data de 11 februarie curent, ambulanța, model SOBOL din cadrul PAMU Cuhureștii de Sus a fost la o reparație planificată la Bălți. Din acest motiv pentru deservirea solicitărilor a fost folosită o mașina de rezervă, modelul UAZ.

„În jurul orei 11:00, în timpul deplasării spre spital cu un pacient pentru internare, Echipa PAMU Cuhureștii de Sus a primit o solicitare de transport asistat medical pentru un copil de două luni din satul Cuhureștii de Jos, raionul Florești.  În drum spre solicitare a căzut geamul de la șofer la ușa ambulanței. La fața locului, felcerul a acordat primul ajutor medical copilului, atribuind acestei solicitări Cod Roșu. A fost luată decizia de a transporta urgent copilul la spital. În acest timp, șoferul încerca să repare geamul cu materiale disponibile. Menționăm faptul că la predarea ambulanței, model UAZ era cu geamurile în regulă. După deservirea a două solicitări, din cauza carosabilului a avut loc acest incident”, se arată în comunicatul instituției.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …