Andrei Năstase a numit un primar interimar | VIDEO

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, al cărui mandat de primar a fost validat după un an și 4 luni de la victoria din alegerile din iunie 2018, a mers joi la Primărie pentru a numi un primar interimar, în condițiile în care el se află în plină campanie electorală și nu își mai poate exercita funcția. Astfel, Năstase și-a anunțat suspendarea din funcția de primar atribuită până la 20 octombrie.

Andrei Năstase le-a transmis funcționarilor de la Primărie că nu va face „epurări” în cazul în care va reveni în funcția de primar și că apreciază „profesioniștii” din cadrul instituției. Năstase a anunțat că a degrevat din funcție și a semnat un ordin prin care l-a numit pe Adrian Talmaci în
funcția de primar interimar. Ulterior, el a vizitat biroul primarului de Chișinău.

Domnule Talmaci, vreau să vă mulțumesc pentru faptul că într-o perioadă, nu lungă, dar destul de anevoioasă, dumneavoastră ați ținut pe linia de plutire această instituție, a declarat Andrei Năstase.

„Circ marca Andrei Năstase”. Așa a calificat vizita la Primărie a lui Andrei Năstase, fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. Acesta spune că va solicita pedepsirea liderului PPDA pentru vizita la Primărie în timpul campaniei electorale. „O hotărâre judecătorească cu dedicație nu poate servi temei pentru a face campanie electorală, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Tot Curtea de Apel Chișinău, instanța care a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, a respins recursul acestuia și a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, care l-a obligat pe Andrei Năstase să distrugă pliantele electorale în care apar imaginile monumentului lui Ștefan cel Mare și a Primăriei Chișinău. Decizia Curții a fost luată pe 9 octombrie și este executorie, dar mai poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Spread the love

Check Also

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative | FOTO

Banca Națională a Moldovei pune în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de …