ANSA a demarat o anchetă internă privind loturile de pește cu paraziți

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță joi că a demarat o anchetă de serviciu la data de 7 octombrie cu privire la cele 73 de loturi de pește infestat cu paraziți care ar fi fost importat în Republica Moldova.  Informația privind depistarea în rețeaua de comerț a loturilor de pește neconform a fost făcută publică, la 10 octombrie de prim-ministra Maia Sandu.

ANSA anunță că investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial și central al Agenției, precum și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Informația detaliată este pusă la dispoziția colaboratorilor Corpului de Control al Prim-Ministrului,  Poliției și Procuraturii.

La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA promite să vină cu informație despre rezultate și măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de comercializare a peștelui neconform către consumatori. Amintim că zeci de loturi de pește au ajuns în Republica Moldova fiind infestate cu paraziți.


Drept urmare, peștele a ajuns în vânzare. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală. Cetățenii sunt atenționați să verifice peștele pe care îl consumă.


Spread the love

Check Also

Dubă de la penitenciar, implicată într-un accident în Chișinău | VIDEO

Un deținut nu a mai ajuns la ședința de judecată, după ce duba ce aparține …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *