Antreprenorii cer respectarea drepturilor | VIDEO

Reprezentanții Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova s-au arătat foarte îngrijorați de noile modificări ale legislației ce se referă la impozitarea tichetelor de masă și eliminarea cotei reduse de 10% a TVA pentru sectorul HoReCa. Astfel, consideră aceștia, se  încalcă drepturile reprezentanților mediului de afaceri.  

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova este o asociație patronală care reprezintă mai mult de 50 de întreprinderi mici și mijlocii. Într-o scrisoare deschisă ei se arată profund  îngrijorați de faptul că va crește cota TVA  de la 10 la 20 de procente, ceea ce se va reflecta negativ asupra sectorului serviciilor de restaurante şi catering  și ar putea duce la  evaziuni fiscale, concurență neloială, reducerea salariilor angajaților și reducerea investițiilor locale  și străine în acest sector.

Reprezentanții alianței au ținut să menționeze că în urma micșorării cotei TVA din 1 octombrie 2018 s-a observat un efect pozitiv și se poate  constata creșterea taxelor achitate către bugetul de stat.

Reprezentanții asociației mai cer Ministerului Finanțelor și Serviciului Fiscal de Stat să facă o analiză a posibililor consecințe a acestei modificări legislative, și ca această modificare să  fie  implimentată doar numai după consultări publice.

Spread the love

Check Also

Statul riscă să rateze investiții de 200 de milioane de euro în Aeroportul Internațional Chișinău | VIDEO

În pofida tuturor schimbărilor și lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău, precum și a …