Aradul, sub ape: Disperare și lacrimi | VIDEO

Peste 100 de case au fost inundate, marți seara, în mai multe localități din județul Arad, după o ploaie năprasnică. Șuvoaiele au măturat totul în cale și au lăsat în urmă tone de mâl. Pe alocuri apa a ajuns chiar și la 2 m.

Ploile par să nu se mai oprească, iar arădenii ajung din ce în ce mai disperați. Pe lângă inundațiile din municipiu – străzi închise sau impracticabile, în județ situația este mult mai gravă.

Una dintre cele mai afectate localități este Bârzava. Aici viitura a ajuns, pe alocuri, chiar și la 2 metri. Localnicii s-au trezit că apa crește în doar câteva minute și le inundă casele, grădinile și străzile. Pompierii au adus motopompe ca să-i ajute pe localnici să scoată apa și noroiul din case și curți. Zeci de animale au pierit în inundații, iar oamenii privesc neputincioși cum agoniseala de-o viață s-a dus pe Apa Sâmbetei.

Fântânile din comună au fost colmatate și nu mai pot fi folosite, primăria Bârzava urmând să-i ajute pe localnici cu apă potabilă în cursul zilei de azi. Pentru a veni cât mai mult în ajutorul oamenilor, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a decis să trimită în comună și pompieri din alte zone județului.

Mai mult, ploile de azi noapte au produs inundații și în orașul Nădlac. Conform datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la Nădlac se intervine cu un modul de pompare de mare capacitate. Dintr-o primă evaluare se pare că aici ar fi vorba de 10 gospodării inundate și mai multe străzi.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Peste 100 de mii de morți în SUA, Spania este în doliu, renunțarea la restricţii continuă | VIDEO

Peste 5,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial și …