Asociația Investitorilor din România, AmCham și ABE, semnal de alarmă în legătura cu acțiunile împotriva Victoriabank

Comunitatea de business din Moldova, reprezentată de AmCham Moldova, Asociația Businessului European și Asociația Investitorilor din România au semnat o declarație comună prin care anunță că urmăresc cu mare îngrijorare acțiunile inițiate de autoritățile R.Moldova împotriva activelor BC Victoriabank, scrie deschide.md.

Dezaprobăm cu fermitate măsurile luate în contextul investigațiilor cu privire la evenimentele din sistemul bancar care au avut loc acum șase ani, cu mult înainte de numirea managementului actual al băncii și achiziția acesteia de către acționarii actuali. Și mai îngrijorător este faptul că în perioada ultimilor 6 ani și până acum câteva zile, băncii nu i-au fost aduse la cunoștință niciun fel de acuzații privind implicarea în acele evenimente”, se menționează în textul declarației.

Amintim că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”. Decizia vine după ce săptămâna trecută în presă s-a vehiculat informația privind intenția procurorilor de a pune sechestru pe sediul central și pe conturile corespondente ale unei bănci din R.Moldova.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …