Atelier de producție a încălțămintei „Cristina”, inaugurat la penitenciarul din Brănești | VIDEO

Să-ți ispășești sentința și să câștigi bani în timp ce obții o profesie care va fi la mare căutare și în libertate – este posibil, grație unui proiect pilot lansat de Ministerul Justiției împreună cu fabrica de încălțăminte Cristina.

Pentru prima dată în 20 de ani, în Moldova, pe teritoriul penitenciarului nr. 18 din Brănești, a fost deschis un atelier de producție a încălțămintei de standart și calitate mondială pentru renumitul brand – Sparko.

La libertate cu conștiința împăcată, pedeapsa ispășită și cu o profesie la activ. La penitenciarul nr.18 din Brănești a fost lansat un proiect pilot, care prevede crearea unui atelier de producție a încălțămintei, complet echipat, cu tehnică de ultimă generație germană și italiană. În același timp, astfel, au fost create și 120 de locuri de muncă pentru deținuți.

În cadrul acestui proiect, ei vor putea nu doar să câștige niște bani buni, dar și să obțină o profesie înalt calificată și destul de căutată în zilele noastre – cea de cizmar. Această mini-fabrică va produce încălțăminte după standardele internaționale, de calitate superioară și va fi vândută în Italia, sub brandul „Sparko”.

Proiectul a fost conceput nu doar pentru a ocupa deținuții, dar și pentru a le oferi posibilitatea să învățe o profesie, astfel încât fiecare dintre ei să poată avea o viață normală și decentă după eliberarea din închisoare.

Potrivit Ministrului Justiției, Olesea Stamate, dacă proiectul se va bucura de succes, acesta va fi extins și în alte instituții penitenciare.

Spread the love

Check Also

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative | FOTO

Banca Națională a Moldovei pune în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de …