Au anulat concursul, acum schimbă legea. Premierul va propune candidaturi la funcția de șef PG

Premierul Maia Sandu a anunțat astăzi la ședința Guvernului că Cabinetul de Miniștri vine cu un proiect de lege care să modifice Legea cu privire la Procuratură așa că Executivul își asumă angajarea răspunderii în fața Parlamentului. Inițiativa a venit după ce astăzi ministra Stamate a anunțat că a anulat rezultatele comisiei de preselectare, scrie deschide.md.

„Propun un proiect de lege care se referă la modificarea Legii Procuraturii care vine să rezolve problemele care au apărut în cazul anulării rezultatelor, așa cum s-a întâmplat”, a declarat Maia Sandu.

Conform noilor modificări, prim-ministrul va selecta doi candidați la funcția de procuror general pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Ulterior, CSP va înainta președintelui țării spre numite un singur candidat.

De menționat că, este vorba de răspundere a Guvernului în fața Parlamentului, ceea ce presupune că proiectul nu va fi transmis deputaților spre votare.

Prim-ministra Sandu susține că este gata să își asume această răspundere politică, „pentru a identifica lista de candidați, în care să avem încredere că sunt oameni onești, care vor lucra doar în conformitate cu legea”.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …