Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat: în Moldova au fost puse la dispoziție 30 de secții de votare

Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat, care vor dura trei zile. Primele secții de votare s au deschis în regiunile Kamceatka şi Ciukotka. De asemenea, în Republica Moldova au fost puse la dispoziție 30 de secții, unde cetățenii ruși își pot exercita dreptul la vot. Este cel mai mare număr de secții amenajate într-o țară străină. Câte o secție va funcționa la Chişinău, Comrat și Bălți, iar restul 27 sunt deschise în regiunea transnistreană.

25 de deputați care candidează pentru un loc în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului Federației Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul în circumscripţii majoritare. Astfel, din 17 până în 19 septembrie, se vor desfășura alegeri de diferite niveluri.

Cetățenii ruși au de ales deputații în Duma de Stat, conducerea a nouă regiuni, dintre care în trei urmează să fie aleși și funcționari administrativi, dar și 39 de scrutine parlamentare regionale. Mai mult, în aceste zile, vor avea loc și alegeri municipale.

Autoritățile electorale au dat asigurări că vor face totul pentru a se asigura că procesul electoral se desfăşoară deschis şi transparent.


Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …