Australia: După incendii și furtuni, un nor uriaș de praf a transformat ziua în noapte | VIDEO

Furtuni uriașe de praf au transformat ziua în noapte în Australia, arată The Guardian. În Melbourne și Canberra s-au înregistrat căderi masive de grindină, în timp ce în alte zone din statul Victoria ploile torențiale au provocat inundații. Toate acestea pe fondul incendiilor de vegetație, care continuă să facă ravagii.

Biroul de Meteorologie a emis duminică avertismente de furtuni, iar vânturile a căror viteză a depășit 100 de kilometri pe oră a ridicat nori uriași de praf în statul New South Wales. Imaginile spectaculoase publicate pe rețelele de socializare arată deplasarea unui zid gigantic de praf, acoperind total lumina soarelui și transformând ziua în noapte.

Iar metropolele Melbourne și Canberra au fost lovite de bucăți de grindină de mărimea unei mingi de golf, în două furtuni care au avut loc într-un interval de 24 de ore, informează BBC. Din cauza fenomenelor meteorologice severe au fost 1.500 de apeluri de urgență pentru a cere intervenția autorităților doar în statul Victoria, din sud-estul Australiei.

Ploaia a ajutat în combaterea incendiilor de vegetație, însă multe continuă să ardă.

Bilanțul deceselor din cauza incendiilor din New South Wales a ajuns la 21 de persoane.

Spread the love

Check Also

Șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …