Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic, declarând că ar putea reprezenta un risc pentru comunitate | VIDEO

Aventura lui Nole în Australia continuă. Guvernul de la Canberra a anulat, vineri, viza lui Novak Djokovic pentru a doua oară, susținând că nr. 1 mondial din circuitul ATP, nevaccinat anti-COVID-19, ar putea reprezenta un risc pentru comunitate.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterea excepțională de decizie pentru a anula din nou viza sportivului, după ce un tribunal l-a eliberat, luni, din detenția pentru imigrare. Oficialul a declarat că a luat această hotărâre ”din motive de sănătate și bună ordine” și era în interesul public să facă acest lucru.

Măsura implică interdicția de a intra timp de trei ani pe teritoriul Australiei, țară care solicită ca toți vizitatorii străini să fie vaccinați cu două doze sau să stea în carantină 14 zile.

Presa australiană scrie că echipa de avocaţi a sportivului va depune apel în instanţă și că Nole încă mai are șanse de a evolua la competiție.

Amintim că la aterizarea pe aeroportul din Melbourne Djokovic nu a prezentat vreo dovadă a vaccinării, ar fi avut, în schimb, o scutire medicală, însă mai târziu s-a dovedit că motivul invocat a fost tocmai faptul că fusese testat pozitiv la Covid pe 16 decembrie.


Spread the love

Check Also

Arnold Schwarzenegger, implicat într-un accident cu patru mașini | FOTO

Actorul american Arnold Schwarzenegger a fost implicat vineri într-un accident rutier cu patru mașini în …