Autoritățile bat pasul pe loc. Centrul „COVID-19”, nefuncțional | VIDEO

Deși oficialii anunță aproape zilnic despre amenajarea unor spitale improvizate pentru pacienții COVID 19 din Capitală, în realitatea însă, lucrurile se mișcă foarte încet. Autoritățile au promis că primii pacienți vor fi internați în Centrul de triere de la Moldexpo încă la finele pacienții COVID 19 din Capitală, în realitatea însă, lucrurile se mișcă foarte încet. Autoritățile au promis că primii pacienți vor fi internați în Centrul de triere de la Moldexpo încă la finele săptămânii trecute. Totuși, nici astăzi Centrul COVID-19 nu este funcțional. Nici la Sala Polivalentă, desemnată tot de Guvern pentru amenajarea unui spital provizoriu, nu au început niciun fel de lucrări. Care este situația la alte două spitale, unde ar putea fi internați bolnavii infectați cu noul virus, vedeți din subiect.

MARINA CEBANU, reporter: Chiar dacă numărul bolnavilor de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar autoritățile au promis încă la sfârșitul săptămânii trecute că spitalul improvizat de la Moldexpo, urma să primească pacienți,acest lucru nu s-a întâmplat încă. Ministerul Sănătății spune că trebuie revizuite anumite aspecte, dar nu precizează despre ce este vorba. Directorul centrului Oleg Crudu, nu a dorit să vorbească în fața camerei despre motivele care au dus la amânarea termenului de internare a pacienților.

Prim-ministrul a anunțat că și în sala polivalentă va fi amenajat un spital improvizat. Echipa noastră de filmare a mers la fața locului, însă responsabilii de aici ne-au spus că nimeni nu i-a anunțat despre acest lucru.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: Am rugat colegii deja să meargă astăzi să facă o evaluare la sala polivalentă și la alte două obiective unde este spațiu mai extins pentru ca să începem pregătirea.

MARIANA LUNGU, administrator, Sala Polivalentă:  Dacă veți la noi încă este scris închis pe ușile instituției. Eu cunosc doar din declarațiile domnului prim-ministru ceea ce va fi aici, adică un proiect. Așteptăm și noi, suntem toți la serviciu, așteptăm să vedem ce va fi.

Deși autoritățile au declarat anterior că și spitalul Constructorul va primi pacienții infectați cu noul coronavirus, nu l-am găsit pe directorul instituției la spital pentru a ne spune la ce etapă sunt lucrările de amenajare. Femeia de la recepție a confirmat însă că spitalul este în proces de pregătire.

Totodată, și Spitalul Cancelariei de Stat a fost activat, zilele trecute, pentru a primi pacienți infectați cu noul coronavirus. Conducerea instituției însă a refuzat să vorbească la subiect.

MARINA CEBANU, reporter: După ce am fost lăsați să intrăm pe teritoriul, am solicitat responsabililor de acolo să vorbim cu administrația instituției. La scurt timp însă, ușa ne-a fost încuiată în nas și nimeni nu a mai ieșit să discute cu noi.

În prezent, în Chișinău pacienții infectați cu noul coronavirus sunt tratați în șase instituții medicale. Iar bolnavii din nordul și sudul țării sunt internați la spitalele din Bălți și Comrat. Totodată, și alte instituții medicale din Moldova sunt pregătite să primească pacienții.

Spread the love

Check Also

Ambuteiaje infernale, treceri pentru pietoni insuficiente, trotuare pline de gropi: haosul din preajma Gării Auto Nord din Chișinău atinge noi culmi | VIDEO

Ambuteiaje infernale, treceri pentru pietoni insuficiente, trotuare pline de gropi adânci, dar și stații pentru …