Autoritățile din China susțin că răspândirea coronavirusului este pe cale de a fi controlată | VIDEO

Bilanțul epidemiei provocate de noul coronavirus a depășit cifra de 1.800 de morți în China, după ce astăzi au fost anunțate 93 de noi decese în provincia Hubei. Chiar și așa, autoritațile chineze consideră că răspândirea virusului este controlată, deoarece numărul cazurilor raportate în afara focarului este în scădere de la o zi la alta. Între timp, pasagerii de pe nava de croazieră, sunt evacuați și întorși acasă.

Cei aproximativ 400 de turiști americani aflați la bordul navei de croazieră, aflată în carantină din cauza coronavirusului, s-au întors în Statele Unite ale Americii. Acolo vor rămâne izolați însă timp de 14 zile. Pasagerii au fost transportați acasă în două avioane special amenajate, fără ferestre, cu scaune montate și toalete improvizate. După un zbor de zece ore, avioanele au aterizat în California.

Între timp, autoritațile din România au anunțat că starea românului de pe vasul de croazieră, infectat cu COVID 19, este bună, iar ceilalți 16 cetățeni români rămași pe navă se simt bine. Până acum, pe vas au fost confirmate 454 de îmbolnăviri.

Totodată, presa americană scrie că în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, răzbat tot mai multe strigăte de ajutor. Pe rețelele sociale din China sunt sute de mesaje prin care oamenii se plâng că le-ar fi fost refuzată internarea, din varii motive. Autoritățile chineze spun că încearcă să rezolve situația. Între timp, marți dimineața, un director al unui spital din Wuhan, medic specializat în neurochirurgie, a murit din cauza coronavirusului. În total, peste 73 000 de persoane au fost infectate cu virusul ucigaș.

Spread the love

Check Also

Coronavirus: Spania anunță 834 de morți în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în …