Autoritățile municipiului Orhei – pregătite pentru sezonul rece | VIDEO

În Moldova frigurile vin de obicei pe neașteptate pentru oameni, dar mai ales pentru autoritățile, adesea – nepregătite pentru surprizele sezonului rece. Din fericire nu așa stau lucrurile peste tot în țară. La Orhei sunt în toi pregătirile pentru a face față intemperiilor iernii, iar școlile și grădinițele din municipiu nu duc lipsă de agent termic.

Unele dintre cele mai neplăcute pentru orășeni probleme în perioada rece a anului sunt defecțiunile la țevi și scurgerile de apă. Autoritățile municipale din Orhei dau asigurări că se întreprind toate măsurile preventive ca oamenii să nu mai aibă parte de astfel de incidente.

VICTOR PERȚU, director general ”Apă-Canal” Orhei ” Întreprinderea este totalmente pregătită pentru sezonul rece al anului. Consumatorii noștri sunt ca în fiecare an informați despre necesitatea de a-și proteja contoarele, mai ales case le particulare, e o problema mare, că în fiecare an avem înghețuri la contoare, ulterior avem scurgeri de apă care necesită a fi achitate de consumatori. De aceea le atrag atenția încă o dată consumatorilor casnici să-și protejeze rețelele lor interioare de înghețuri.” )

Și serviciile Comunal-Locative sunt gata să de-a piept cu ninsorile și poleiul. Material anti-derapant există, iar parcul de auto special este în pregătire.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: La ziua de astăzi merg lucrările de pregătire de intrare în sezonul de iarnă a municipiului Orhei și m-aș referi mai mult la ninsorile abundente care sunt așteptate. Deja au fost procurate 450 de tone de material antiderapant, ca ulterior pe parcursul următoarei luni să mai achiziționăm încă 1400 de tone de antiderapant care vor fi utilizate pentru străzile și trotuarele municipiului Orhei.” 

15 autospeciale și tehnică grea sunt pregătite pentru a deszăpezi drumurile și a curăța de gheață și ninsoare străzile orașului. Totodată, instituțiile de menire socială sunt conectate la căldură.

IURII GARȘTEA, șef-adjunct ÎM ”Servicii Comunal-Locative” Orhei Traducere: ”Avem contract de livrare a gazului. Iarna practic a venit, iar căldură centralizată este livrată în toate școlile și grădinițele.” 

Adițional în perimetrul orașului vor fi amplasate vase din plastic pline cu sare și nisip pentru intervenții rapide. Acestea vor ajunge pe străzi deja de săptămâna viitoare. Totodată, în

Spread the love

Check Also

O femeie a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor cu o cursă „Moscova – Chișinău”

O femeie a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor cu …