Avia Invest: Primăria Capitalei refuză să permită construcţia noului terminal | VIDEO

În această perioadă complicată pentru industria aeronautică, autoritățile continuă să submineze concertat și agresiv activitatea investitorului aeroportului și refuză să permită construcţia noului terminal, anunță compania Avia Invest. Gestionarul Aeroportului Internațional Chișinău precizează printr-un comunicat de presă că a depus repetat la Primăria Chișinău, în data de 4 mai, solicitarea și actele necesare pentru obținerea certificatului de urbanism, care ar permite începerea construcței noului terminal de pasageri.

„Primăria Capitalei a dat însă aviz negativ a doua oară la cererea depusă de compania Avia Invest. Mai mult decât atât, autoritățile locale nu au ținut cont de faptul că în solicitarea repetată, compania Avia Invest a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție.”, precizează compania.

O nedumerire și mai mare legată de refuzul primăriei este și faptul că autoritățile locale își motivează decizia printr-o referință la avizul negativ oferit în luna februarie, fără a examina repetat solicitarea curentă și documentele noi prezentate de administrația aeroportului.

Astfel, „Compania Avia Invest cataloghează aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului. Refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău”, se menționează în comunicatul de presă al companiei.

Am solicitat un comentariu din partea autorităților municipale la acest subiect, iar viceprimarul Ilie Ceban ne-a explicat că „probabil, actele depuse nu au întrunit toate cerințele, dacă au primit aviz negativ.”

La rândul său, Avia Invest mai specifică faptul că reprezentanții companiei regretă că autoritățile continuă să submineze activitatea investitorului aeroportului, să lipsească oamenii de locuri de muncă și să pericliteze realizarea acestui proiect unic pentru Republica Moldova, precum este noul terminal de pasageri al aeroportului, se mai arată în comunicat.

Potrivit proiectului, terminalul ar urma să aibă o suprafață de până la 32 de mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere, în prima etapă, până la 4,5 milioane de pasageri.

COMUNICAT AVIA INVEST, 5 IUNIE 2020:”Primăria Capitalei a dat aviz negativ a doua oară la cererea depusă de compania Avia Invest. Mai mult decât atât, autoritățile locale nu au ținut cont de faptul că în solicitarea repetată, compania Avia Invest a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție!

COMUNICAT AVIA INVEST, 5 IUNIE 2020:”Compania Avia Invest cataloghează aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului. Refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău.”

Spread the love

Check Also

Alegeri prezidențiale în Belarus: Peste 41% din alegători au votat anticipat. Lukașenko, convins că va câștiga al 6-lea mandat

În Belarus, o ţară cu 9,5 milioane de locuitori, au loc duminică alegerile prezidenţiale. Votarea …