„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială” a pedofililor în școli și grădinițe”. Mai mulți oficiali cer Nataliei Moloșag să-și dea demisia | VIDEO

Declarațiile avocatului poporului au stârnit critici în societate. Nemulțumiți de argumentele Nataliei Moloșag, lideri și membri de partide, dar și analiști politici i-au cerut acesteia să-și depună demisia. Motivul invocat de toți este că ombudsmanul ar compromite instituția Avocatului Poporului.

Reacțiile la declarațiile ombudsmanului au curs pe rețelele de socializare. Președintele interimar al Partidului „Platforma DA”, Dinu Plîngău, a scris că, în cazul în care cei care au numit-o pe Natalia Moloșag în funcția de avocat al poporului nu vor verifica existența unui conflict de interese și abuz de serviciu, Platforma DA va sesiza instituțiile competente prin demersuri. În același timp, el a calificat declarațiile ombusmanului ca fiind halucinante.

”În loc să-și prezinte demisia și scuzele pentru compromiterea imaginii instituției pe care o conduce, această doamnă a ieșit cu o reacție foarte obraznică, absolut nedemnă de înalta funcție pe care o deține. Niciodată, reputația Oficiul Avocatului Poporului nu a căzut atât de jos.(…) În lipsa reacțiilor din partea Parlamentului, care a numit-o în această funcție, propun deputaților să schimbe denumirea Oficiului Avocatului Poporului în ”Oficiul Avocatului Proxenetului” atâta timp cât această doamnă conduce instituția”, a scris Dinu Plîngău.

Și fostul premier, Ion Chicu, a lăsat pe Facebook un comentariu plin de sarcasm. ”Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială” a pedofililor prin școli și grădinițe…și ambele pot fi satisfăcute de realizările sale”,  a scris Chicu.

Iar liderul Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu a declarat că, după ce a urmărit conferința de presă susținută de Moloșag i s-a creat impresia că cetățenii și guvernarea, trăiesc în realități paralele.

”Ceea ce urmăresc în comportamentul unor reprezentanți ai actualei guvernări, nicidecum nu se încadrează în limitele sociale ale normalității, al bunului simț. Este dezgustător ceea ce se petrece, în prezent, în instituțiile statului”, afirmă Durleșteanu.


Și comentatorul politic Dionis Cenușă a amintit grație cui Moloșag s-a ales cu funcția de ombudsman.

”Vreau să amintesc despre faptul că avocata poporului a fost votată în Parlament de către majoritatea PAS, ai căror lideri se laudă la Bruxelles și în curând la Washington că reformele înfloresc în Moldova”, a scris Cenușă.

Acțiunile Nataliei Moloșag au fost condamnate și de către Dumitru Alaiba, deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care o vota pe aceasta pentru funcția de ombudsman, pe fundalul criticilor opoziției. ”Cel mai penibil anunț de demisie”, este comentariul lui Alaiba lăsat pe Facebook.


Spread the love

Check Also

Mai multe servicii ale „Moldovagaz” vor fi presate în regim online

„Moldovagaz” anunță că începând de luni, 24 ianuarie, Centrul relații cu consumatorii din capitală, situat …