Avocații lui Ilan Șor: Se dau indicații din partea guvernării în privința acestui dosar | VIDEO

După ce săptămâna trecută deputatul Ilan Șor a obținut o mică victorie la Curtea de Apel Cahul, ședința de judecată este publică, iar partea apărării mizează pe o justiție corectă și imparțială și astăzi. Totuși, magistrații au interzis filmarea ședinței, cerând cameramanilor din presă să părăsească sala. Avocații lui Ilan Șor speră că instanța va accepta demersul lor de amânare a ședinței, deoarece cele opt zile oferite pentru examinarea celor peste 20 de volume din dosarul Șor au fost insuficiente. În caz contrar, susțin avocații, vor prezenta probe pentru a demonstra ingerința din partea autorităților la examinarea dosarului.

Avocații deputatului Ilan Șor au declarat că vor solicita instanţei timp suficient pentru a face cunoștință cu dosarul „Șor”, iar dacă demersul nu va fi acceptat, vor veni cu probe pentru a demonstra presiuni din partea autorităților asupra magistraților.

AURELIU COLENCO, avocat: „Dă indicații la instanța de judecată stimatul ministru al Justiției, domnul Nagacevschi, se dau indicații din partea guvernării în privința acestui dosar. Nu poate să fie ca avocaților să li se prezinte termen de 8 zile ca să facă cunoștință cu un dosar penal de 24 de volume.”

Am încercat să obținem o reacție din partea ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, care însă nu a răspuns apelurilor noastre pentru a comenta aceste acuzații.

Apărătorii liderului Partidului Politic ”ȘOR” mai afirmă că s-au adresat Uniunii Avocaților, unde au semnalat că li se încalcă drepturile. Ei spun că ar avea nevoie de cel puțin 30 de zile pentru a face cunoștință cu întregul dosar.

DENIS CALAIDA, avocat: „Așteptăm astăzi o justiție corectă și imparțială. Este un dosar destul de complex, voluminos și necesită mai mult timp. Mai mult ca atât, sunt actele bancare, care urmează a fi studiate și, respectiv, ar fi nevoie încă de timp suplimentar. – De cât timp mai aveți nevoie? – 30 de zile minimum.”

Amintim că anterior, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat că este gata să se prezinte personal în instanță, dacă va fi asigurat caracterul public al ședințelor și va fi anulat mandatul ilegal de arest pe numele său. De asemenea, deputatul a declarat că a semnalat mai multe abuzuri și încălcări la examinarea dosarului, care s-ar fi întețit în ultima perioadă. Printre acestea s-ar numără organizarea ședinței de judecată în zi liberă sau pe timpul stării de urgență, dar și presiuni exercitate asupra instanței de persoane din anturajul lui Igor Dodon. Acuzațiile au fost respinse anterior de judecători, iar Președinția a menționat că nu comentează declarațiile policienilor. Contactat de postul nostru de televiziune, de această dată purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la apeluri și nici la mesaje.

Spread the love

Check Also

Informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 25 septembrie, un …