Baku raportează 12 morți și 40 de răniți în timpul bombardamentelor din Ganja | FOTO

Potrivit unui corespondentului kommersant.ru de la fața locului, la aproximativ ora 01:00, ora locală, s-au auzit mai multe explozii puternice în orașul azian Ganja. Ambulanțele și pompierii s-au deplasat la locul exploziei. Autoritățile azere au acuzat Armenia că au lansat greve cu rachete. Potrivit informației din Baku, 40 de persoane au fost rănite ca urmare a bombardamentelor, 12 au fost ucise și aproximativ 20 de case au fost distruse. Erevan neagă implicarea în bombardamente.

Vitrine au fost spulberate în zona exploziilor. Ajunsi la locul exploziei, voluntarii și serviciile de urgență îndepărtează dărâmăturile. Baku a spus că numărul victimelor ar putea crește. Angajații Procuraturii Generale din Azerbaidjan lucrează, de asemenea, la locul loviturii cu rachete .

Asistentul președintelui Azerbaidjanului Hikmet Hajiyev a spus că orașul Mingachevir a fost, de asemenea, supus focului de rachetă. „Sub masca unui armistițiu umanitar, forțele armate armene își continuă practica terorismului și a crimelor de război”, a scris el pe Twitter . Mai târziu, el a precizat că greva asupra Ganja a fost efectuată de rachetele Elbrus.

Sistemul de rachete operațional-tactice 9K72 „Elbrus” (clasificare NATO – Scud) este echipat cu rachete R-17. Raza de zbor a rachetei este de până la 300 km. Anterior, autoritățile azere au declarat că în timpul bombardamentului din Ganja, pe 12 octombrie, o rachetă de același tip a lovit una dintre clădirile rezidențiale ale orașului.

Autoritățile armene au declarat că nu au deschis focul asupra orașelor azere. „Ca răspuns la declarațiile conducerii politico-militare azeriene: nu s-a tras niciun foc în direcția Azerbaidjanului de pe teritoriul Armeniei sau de la Forțele Armate Armene”, a scris secretarul de presă al Ministerului Apărării din Armenia, Shushan Stepanyan , pe Facebook .

Ganja și Mingachevir sunt situate la 50 km de cele mai apropiate poziții armene. Ganja este al doilea oraș ca mărime din Azerbaidjan. De la începutul agravării conflictului din Nagorno-Karabakh, orașele au fost deja supuse atacurilor cu rachete. Ultima dată, pe 11 octombrie, ca urmare a unei rachete lovite într-una din clădirile rezidențiale din Ganja , 9 persoane au fost ucise și 34 au fost rănite sub dărâmături .

Spread the love

Check Also

Problema parcărilor în zona Pieței Centrale în curând va fi rezolvată, datorită proiectului, inițiat de consilierii municipali ai Partidului “ȘOR” | VIDEO

Locuri de parcare special amenajate pentru persoanele cu dizabilități vor fi amenajate, în premieră, în …