Bănuiesc că este o comandă politică: Potrivit avocatului lui Ilan Șor, dosarul acesta se grăbește la o examinare neadecvată și nelegitimă | VIDEO

Președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, nu va putea avea parte de o sentință legală pe dosarul penal în care este vizat și care se află în examinare la Curtea de Apel Cahul. Despre asta a anunțat astăzi avocatul deputatului Aureliu Colenco, după o nouă ședință de judecată, care, potrivit lui, a fost marcată de un șir de abuzuri și abateri de la legislație. De asemenea, avocații lui Ilan Șor spun că toate solicitările depuse de ei au fost ignorate.

Avocații lui Ilan Șor au cerut recuzarea completului de judecători pe motiv că au magistrații Curții de Apel Cahul au examinat dosarul în lipsa acestuia. De asemenea, au judecat persoana vizată în baza unor fotocopii fără a avea în față dosarul, care, la fel ca și probele, se aflau la examinare la Curtea Supremă de Justiție. Potrivit avocatului Aureliu Colenco, se creează impresia că cineva își dorește accelerarea examinării dosarului într-un mod neadecvat și nelegitim.

AURELIU COLENCO, avocat: „Bănuiesc că este o comandă politică. Acest dosar are iz politic și este o comandă a unor persoane din mediul afacerilor care doresc să-l elimine pe clientul nostru atât din afaceri, cât și din politică. Dosarul acesta se grăbește la o examinare neadecvată și nelegitimă”.

Avocații lui Ilan Șor susțin că au depus la Curtea de Apel Cahul mai multe demersuri, inclusiv au cerut ca judecătorii a căror recuzare a fost solicitată să fie prezenți la ședință pentru a le fi puse întrebări. Toate însă au fost respinse neîntemeiat și abuziv, fără ca instanța să intre esență, spune apărarea.

DENIS CALAIDA, avocat: „Au fost mai mult de șase demersuri pe care le-am înaintat astăzi și toate în cinci minute au fost respinse, fără a intra în esență. Este evident că instanța nu dorește să afle adevărul, să stabilească niște circumstanțe. Pur formal, examinează cerințele și respinge”.

Solicitat de noi, procurorul Dumitru Calendari a refuzat să ne ofere comentarii.

DUMITRU CALENDARI, procuror: „Eu nu pot să comentez”.

Cei doi apărători a lui Ilan Șor au mai declarat că toți judecătorii de la Curtea de Apel Cahul manifestă un interes corporativ pe acest dosar. De cealaltă parte, reprezentanții instanței nu comentează acuzațiile aduse de avocați și susțin că magistrații respectă prevederile legale.

OLESEA GOLBOR, specialist principal serviciul monitorizare și relație cu publicul Curtea de Apel Cahul: „Instanța de apel va judeca și în continuare cauza cu respectarea normelor procedurale penale standardelor CEDO, în așa fel încât partea apărării și procurorul să poată să-și realizeze drepturile procedurale”.

Următoare ședință pe în dosarul Șor este programată pentru data de 4 decembrie. Ilan Șor pledează nevinovat în dosarul pe care îl examinează Curtea de Apel Cahul.

Spread the love

Check Also

Dragostea este de vină: Un adolescent de 16 ani din Bălți s-a aruncat în gol de pe acoperișul unui bloc de locuit | VIDEO

Un minor de 16 ani a murit după ce s-ar fi aruncat de pe acoperișul …