BECS acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că utilizează imaginea președintelui în campania electorală. PAS neagă acuzațiile | VIDEO

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală prin care acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că utilizează imaginea președintelui Maia Sandu în campania electorală. De cealaltă parte, cei de la PAS neagă acuzațiile.

Contestația a fost depusă la CEC, acum o zi. Reprezentanții BECS susțin că PAS folosește în campania electorală pliante cu imaginea președintelui, Maia Sandu, și expresii de genul „Maia Sandu și PAS au participat la alegeri prezidențiale”, „Guvernul Maia Sandu a început schimbări spre bine”. Astfel, comuniștii și socialiștii solicită instituției electorale să constate că PAS a utilizat resurse administrative în electorală, prin implicarea șefului statului și imaginii Maiei Sandu. De asemenea, reprezentanții Blocului Electoral cer ca PAS să fie avertizat, iar utilizarea în continuare a pliantelor la care fac referire să fie interzisă.

Potrivit lor, ar fi vorba de un tiraj de 100 resurse administrative în electorală, prin implicarea șefului statului și imaginii Maiei Sandu. De asemenea, reprezentanții Blocului Electoral cer ca PAS să fie avertizat, iar utilizarea în continuare a pliantelor la care fac referire să fie interzisă. Potrivit lor, ar fi vorba de un tiraj de 100 de mii de exemplare. Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al PAS, Aurica Jardan, ne-a expediat un mesaj în care ne-a spus că: ”socialiștii, neavând soluții pentru cetățeni, sunt cei care folosesc imaginea președintelui, prin promovarea minciunilor despre șeful statului de dimineață până seara”.

CEC urmează să examineze contestația în decurs de cinci zile. Anterior, şi Asociația Promo-LEX a constatat că Maia Sandu s-a implicat în campania de susţinere a Partidului Acţiune şi Solidaritate, formațiune pe care a condus-o. Reprezentanții Președinției au declarat atunci că nu au cum să comenteze această situație, deoarece în raport nu a fost descris clar incidentul la care se face referire.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor, aplaudat în picioare la Orhei. Tauber: „Oamenii l-au delegat să preia funcția de premier” | FOTO/VIDEO

Cu aplauze, în picioare, și cu urale. Așa a fost întâmpinat președintele Partidului ȘOR, Ilan …