Belgienii au realizat un vaccin care ar oferi imunitate pe viață, sondaj global alarmant, experții OMS au ajuns în China | VIDEO

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care urmează să investigheze originile coronavirusului a ajuns astăzi în China. În timp ce circa 28 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate deja în 46 de țări, OMS avertizează că al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil, având în vedere ritmul de contagiere. Pe de altă parte, Belgia promite un vaccin care ar oferi imunitate pe viață.

Experții au ajuns la Wuhan, orașul în care a apărut prima oară coronavirusul, pentru a ancheta asupra pandemiei. Ei vor trebui însă să stea în carantină două săptămâni. Misiunea este formată din oameni de ştiinţă din zece țări, printre care Marea Britanie, Australia, Rusia, Germania, Statele Unite şi Japonia. Această vizită este extrem de sensibilă pentru autoritățile de la Beijing, care sunt dornice să îndepărteze orice responsabilitate în pandemia care a făcut circa două milioane de morţi în întreaga lume și peste 92 de milioane de infectări.

OMS mai anunță că în 36 de zile, circa 28 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost deja administrate în 46 de țări, 38 dintre ele sunt incluse în lista statelor bogate ale lumii. Deși campania de vaccinare a început, conducerea Organizației avertizează că al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul, având în vedere modul în care se răspândeşte boala, dar și depistarea mai multor tulpini ale virusului.

Între timp, oamenii de știință din Belgia promit un vaccin împotriva COVID-19 care oferă imunitate pe viață, scrie digi24.ro. Acesta este în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă. Serul poate fi transportat la – 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele produse de Pfizer, la – 70 de grade sau Moderna, la – 20 de grade.

În altă ordine de idei, încrederea în guverne, cunoscuți oameni de afaceri și mass-media se prăbușește pe fondul modului în care sunt răspândite informațiile despre coronavirus și al unui sentiment larg constatat în rândul cetățenilor că sunt induși în eroare. Sunt concluziile unui sondaj realizat la nivel global. Barometrul Edelman Trust mai arată că doar o treime dintre oameni sunt dispuși să se vaccineze anti-COVID arată cât de mari sunt pericolele dezinformării.

Spread the love

Check Also

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Ce spun reprezentanții Institutului | VIDEO

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Incendiul a izbucnit joi …