BERD a cumpărat un sfert din acțiunile companiei Vestmoldtransgaz, care operează conducta de transport gaze nou construită Ungheni-Chişinău | VIDEO

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a cumpărat un sfert din acțiunile companiei Vestmoldtransgaz, care operează conducta de transport gaze nou construită Ungheni-Chişinău. Anunțul a fost făcut de BERD printr-un comunicat în care se menționează că a investit 20 de milioane de euro ca parte din majorarea de capital a companiei.

Conducta de gaze Ungheni-Chișinău, cu o lungime de 120 de kilometri, a fost de curând finalizată, însă lansarea a fost amânată. Autoritățile moldovenești nu au dat o explicație cu privire la reținerea inaugurării, însă au sugerat că ar fi din cauza pandemiei.

De cealaltă parte, Bucureștiul a declarat că gazoductul Ungheni Chișinău, care se interconectează cu rețeaua română de transport de gaze prin conducta Iași-Ungheni, poate fi deja folosit, însă nu la capacitate maximă. Țara noastră depinde în proporție de 90 la sută de importurile de energie, iar gazoductul ne va permite să diversificăm sursele.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …