Bilanț după două săptămâni de la începerea noului an de studii: 187 de elevi și 173 de profesori au fost testați pozitiv la COVID-19 | VIDEO

La doar două săptămâni de la începerea noului an de studii, 187 de elevi și 173 de profesori au fost testați pozitiv la COVID-19. Datele au fost prezentate de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov în cadrul unei conferințe de presă. Chiar și în aceste condiții, autoritățile susțin că situația în instituțiile de învățământ este stabilă.

Potrivit lui Igor Șarov, în prezent, zece instituții de învățământ și 171 de clase se află în carantină. De asemenea, circa 5000 de elevi sunt plasați în autoizolare, dintre care 187 au fost depistați pozitiv la coronavirus.

IGOR ȘAROV, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Cadre didactice confirmate pozitiv – 173, cadre didactice în autoizolare – 288, personal auxiliar sau nedidactic confirmat pozitiv – 40, 118 se află în autoziolare”.

În ceea ce privește situația din grădinițe, ministrul a anunțat că din totalul celor 1398 de instituții de educație timpurie, activează puțin mai mult de jumătate, mai exact 738, restul nu sunt pregătite să-și deschisă ușile pentru copii.

IGOR ȘAROV, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Instituții în carantină – 2, copii în autoizolare – 113, copii confirmați pozitiv – 2. Cadre didactice confirmate pozitiv – 47, cadre didactice în autoizolare – 113, personal nedidactic și auxiliar confirmat – 26, personal nedidactic și auxiliar aflat în autoizolare – 82”.

Chiar și așa, oficialul susține că situația este stabilă.

IGOR ȘAROV, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Începerea școlii nu a dus la creșterea majoră a numărului de infectări, numărul fiind aproximativ egal cu rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin, până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”.

Ministrul Igor Șarov a mai precizat că instituțiile de învățământ primar și secundar general sunt dotate cu peste 38 de mii de unități de tehnică digitală, dintre care peste 32 de mii sunt utilizate în scopuri educaționale. Acest număr, spune oficialul, nici pe departe nu asigură totalul necesar. În alt context, Șarov a mai spus că părinții nu sunt obligați să colecteze bani pentru procurarea dezinfectanților și soluțiilor de igienă.

Spread the love

Check Also

Liderul PLDM ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro: Declarațiile fostului avocat al lui Vlad Filat | VIDEO

Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi furat din băncile moldovenești 100 de milioane de euro. …