Care este salariul mediu lunar pe economie din Moldova

Salariul mediu pe economie a crescut cu 14,6%, constituind 7.300 de lei, în trimestrul al doilea din anul 2019 față de aceeași perioadă a anului precedent, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit BNS, cel mai mare salariu, de circa 16 mii de lei, l-au ridicat moldovenii care lucrează în domeniul tehnologii informaționale și comunicații, urmați de cei care activează în asigurări și finanțare – cu aproape 13 mii de lei pe lună. Peste 11 mii de lei au obținut cetățenii care lucrează ăn domeniul energetic, gaze, energie electrică, apă caldă și aer condiționat.

Angajații din construcții, gestionarea deșeurilor, asistență socială, sănătate sau administrație publică au primit aproximativ 7 mii de lei pe lună. Iar cei din comerț, învățământ sau imobiliare au câștigat circa 6 mii de lei lunar. Cel mai mic salariu se înregistrează în sectorul agricol – 4 mii de lei, scrie agora.md.

BNS anunță că salariul mediu a fost calculat după datele furnizate de companiile care au mai mult de patru salariați și de la toate instituțiile bugetare, indiferent de numărul de salariați.

Spread the love

Check Also

Directorul Termoelectrica dă asigurări că pentru luna februarie consumatorii vor plăti mai puțin

Mai multe persoane din municipiul Chișinău au primit facturi mai scumpe la căldură pentru luna …