Câți bani va plăti R. Moldova în 2021 pentru a-și asigura prezența în cadrul organizațiilor internaționale

De la câteva mii până la câteva milioane de lei. Astfel variază cotele de membru anuale în organizațiile internaționale din care face parte și Republica Moldova. Pentru anul 2021 în acest scop au fost prevăzuți în total 59 de milioane de lei pentru achitarea cotizațiilor de membru în 67 de organizații internaționale. Din această sumă, 5,5 milioane vor ajunge la organizații parlamentare. Cam tot atât ne costă și prezența Republicii Moldova în cadrul mai multor Organizații ale CSI, scrie agora.md.

Potrivit Hotărârii Guvernului, cea mai mică taxă de membru o vom achita Curții de Conciliere și Arbitraj a Organizației pentru Securitate și Cooperare Economică – 1.786 de lei. Cei mai mulți bani se vor duce către Consiliul Europei – puțin peste șapte milioane de lei.

Pentru prezența în Adunarea Interparlamentară a CSI, în 2021 Moldova va achita peste trei milioane de lei, în timp ce cotizația de membru în Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare va atinge cifra de aproximativ șase milioane de lei.

Pentru prezența în cadrul Organizației Internaționale a Muncii vom achita în jur de 2,7 milioane de lei, în timp ce cotizația de membru în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății se ridică la puțin peste 250 de mii de lei.

Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale „MIR” costă bugetul țării noastre aproape 3,5 milioane de lei.

 


Spread the love

Check Also

„Gazprom” nu va sista livrarea gazelor către R.Moldova. A acceptat noul termen de achitare a datoriei

R.Moldova s-a adresat către Gazprom cu o solicitare de a nu sista livrarea gazelor naturale, …