Caz revoltător: o asistentă medicală într-un spital din Moldova le cere pacienților bani pentru a cumpăra seringi | VIDEO

Caz revoltător într-un spital din Republica Moldova. Un bărbat a postat un video, filmat cu o cameră ascunsă într un spital din țară, în care se vede cum o asistentă medicală le cere pacienților bani pentru a cumpăra seringi. Femeia spune că instituția nu dispunde de echipament medical, așa că oamenii trebuie să scoată câte 50 de lei din buzunar pentru a beneficia de injecțiile necesare. Ministerul Sănătății ne-a comunicat că se va sesiza.

„– Tuc-tuc, uitaţi-vă câţi bani am strâns eu, toţi au dat.
– Şi câte câți bani trebui să dăm?
– Câte 50 (de lei), ajunge exact pentru 20 de seringi, nu mai mult.
– Pentru injecții?
– Păi, ce, eu să pun bani?
– Păi, noi lucrăm și plătim la stat…să plătim pentru…
– Măi, om bun, eu de la mine bani n-am să dau. Dar nici nu am cu ce lucra.
– N-aveţi seringi?
– N-are spitalul seringi de 10 grame, să mă împuşti că nu le am”.

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare nu se cunoaște când anume și în ce spital a avut loc șcena, însă autorul filmulețului dă de înțeles că nu a adorit să achite asistentei medicale bani pentru seringi și a hotărât să filmeze totul pe ascuns, pentru a publica înregistrarea care arată în ce situație este pus atât el cât și alți pacienți.

Bărbatul a revenit ulterior cu un alt video în care arată că și-a procurat singur seringile fără a achita asistentei medicale 50 de lei pentru 20 de bucăți.

„Am fost și mi-am procurat seringele fiindcă au spus că nu mai au și trebuie să le procurăm noi. Eu nu am mai stat să mă sfădesc. Am fost și le-am procurat singur fără ca să le mai dau bani”.

Reprezentanții Ministerului sănătății ne-au scris că, cităm: „Ministerul s-a sesizat pe acest caz și va transmite materialele organelor competente pentru investigații.”


Deocamdată, responsabilii de la Inspectoratul General de Poliție nu ne-au oferit detalii despre situația surprinsă în spital.

Spread the love

Check Also

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială” a pedofililor în școli și grădinițe”. Mai mulți oficiali cer Nataliei Moloșag să-și dea demisia | VIDEO

Declarațiile avocatului poporului au stârnit critici în societate. Nemulțumiți de argumentele Nataliei Moloșag, lideri și …