Ce cărţi mai citeşte Bill Gates? Află topul titlurilor preferate al miliardarului american

Gates a iubit cărţile încă de când era copil. Pasiunea lui pentru lectură a devenit prea mare pentru părinţii săi la un moment dat, scrie mediafax.ro.

„A citit atât de mult încât mama lui Bill şi cu mine a trebuit să instituim o regulă: fără cărţi la masă”, a declarat tatăl lui Gates, Bill Gates Sr. (d. 2020), pentru Forbes în 2016.

Gates şi-a dezvăluit cele mai recente selecţii într-o postare pe blogul său personal, GatesNotes.

Ca şi în anii precedenţi, al patrulea cel mai bogat om din lume spune că „lecturile sale de vacanţă” au urmat o temă distinctă, genul care l-a captivat în copilărie: science fiction. „Când eram copil, eram obsedat de science fiction”, îşi aminteşte Gates. „A fost ceva atât de palpitant pentru mine în aceste poveşti care a împins limitele posibilului.”

Lista de sfârşit de an 2021 conţine două cărţi ştiinţifico-fantastice şi alte două care sunt axate pe ştiinţă. Recomandarea sa finală este un roman despre unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi ai tuturor timpurilor: ”O mie de creiere: o nouă teorie a inteligenţei”, de Jeff Hawkins.

Pe lista lui Gates se mai regăsesc:


The Code Breaker: Jennifer Doudna, Editarea genelor şi viitorul rasei umane, de Walter Isaacson
Cartea este un portret al lui Jennifer Doudna, om de ştiinţă câştigător al Premiului Nobel care a ajutat la descoperirea editării genelor CRISPR.

Klara şi Soarele, de Kazuo Ishiguro – Povestea fictivă a unui robot care oferă companie unei fete bolnave. Gates spune că a fost interesat de această carte pentru descrierea ei rară a „unui viitor în care roboţii ne fac viaţa mai bună”.

Hamnet, de Maggie O’Farrell.


Ultima pe lista lui Bill gates este Proiect Ave Maria, de Andy Weir, o alegere mai uşoară care spune povestea unui profesor de ştiinţe de liceu care face echipă cu un extraterestru prietenos pentru a salva sistemul solar de un microorganism care mănâncă soarele.

Spread the love

Check Also

OMS: Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea variantei Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că interdicţiile generale de călătorie nu vor …