„CEC a neglijat falsificarea masivă a înregistrărilor prealabile”. Reprezentanții PAS, nemulțumiți că în Federația Rusă vor fi deschise 17 secții de votare

Reprezentanții PAS sunt nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 17 secții de votare în Federația Rusă, mai multe decât în SUA sau Canada. Aceștia spun că ar fi mai multe semne de întrebare referitor la hotărârile CEC. Mai cu seamă, în ceea ce privește transparența luării deciziilor, scrie agora.md. 

„Din păcate, CEC a neglijat falsificarea masivă a înregistrărilor prealabile pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă, fapt care a și determinat deschiderea în această țară a 17 secții de votare, în lipsa unei justificări suficiente care s-ar circumscrie criteriilor prevăzute de lege. Pe de altă parte, deși au existat solicitări și argumentări corespunzătoare, CEC a refuzat deschiderea mai multor secții de votare în alte state, cum ar fi, de exemplu, SUA, Canada, Israel, Portugalia și altele”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Aceștia consideră că reprezentanții CEC ar fi trebuit să insiste pe faptul ca în SUA și Canada să fie deschide mai multe secții de votare. Asta pentru că, păotrivit PAS, în regiunile menționate ar fi mai mulți moldoveni, decât în Federația Rusă.

„În SUA și Canada era imperativ necesară deschiderea a mai multor secții, datorită numărului mare de moldoveni care locuiesc acolo și a distanțelor foarte mari pe care trebuie să le parcurgă pentru a vota. Este regretabil faptul că în Israel vor fi deschise două secții care se află una alături de alta și nu va fi acoperit nordul și sudul țării. Avem o comunitate numeroasă în Israel, care a adresat cereri către CEC pentru a fi deschise secții la nord – Haifa, sud – Beer Sheva și est – Ierusalim. Sunt multe întrebări referitor la hotărârea adoptată de CEC, inclusiv în ceea ce privește transparența luării deciziilor”, mai spus reprezentanții PAS.

 

Spread the love

Check Also

„Privește și Câștigă”: Alți 14 norocoși ai concursului au primit premiile bănești de la Televiziunea Centrală | VIDEO

Postul nostru de televiziune continuă să-și premieze telespectatorii fideli cu premii valoroase. Alți 14 norocoși …