CEC a stabilit câți bani pot primi candidații la alegerile parlamentare noi din 15 martie

Candidații independenți care vor participa la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, vor putea beneficia de credit fără dobândă de până la 10.000 de lei, iar partidele și blocurile politice – 50.000 de lei. O decizie în acest sens a fost luată luni, 13 ianuarie, de Comisia Electorală Centrală (CEC), scrie ZdG.md.

Totodată, CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, constituit de către partidele politice, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidați independenți pentru susținerea candidaților în mărime de 79.530 de lei pentru fiecare grup de inițiativă.

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 este de 2.386.200 de lei pentru fiecare concurent electoral.

Mandatul de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 a rămas vacant după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.

Spread the love

Check Also

Alegerile prezidențiale se apropie. Unele partide pun sub semnul întrebării corectitudinea acestora: Dodon este pregătit pentru fraudare | VIDEO

Au mai rămas puțin peste trei luni până la alegerile prezidențiale, însă unele partide pun …