CEC desfășoară o ședință la care sunt examinate sesizările depuse împotriva Marinei Tauber: în fața sediului autorității electorale zeci de locuitori ai municipiului Bălți scandează lozinci în susținerea candidatului PP ”ȘOR” | VIDEO

La această oră, Comisia Electorală Centrală desfășoară o ședință la care sunt examinate sesizările depuse împotriva Marinei Tauber, candidat al Partidului Politic ”ȘOR”, pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Ea este acuzată de nedeclararea banilor cheltuiți pentru hrana voluntarilor implicați în campania electorală, învinuiri respinse de Tauber și juriștii formațiunii, care susțin că acestea sunt neîntemeiate.

Printre cei care au depus sesizări se numără și contracandidatului lui Tauber la șefia Bălțiului, Nicolae Grigorișin. Acesta nu a putut prezenta însă probe care să-i susțină afirmațiile, întrucât cheltuielile pe care le-a numit ilegale au fost incluse de Partidul ”ȘOR” în raportul financiar, prezentat CEC-ului.

Între timp, în fața sediului autorității electorale s-au adunat zeci de locuitori ai municipiului Bălți, care scandează lozinci în susținerea candidatului Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber. Împreună cu oamenii au venit și deputații formațiunii politice, care, la fel, au cerut dreptate pentru canditatul electoral.

La ședința de astăzi a CEC-ului a fost invitată și compania de catering, despre care se spune că ar fi oferit hrană activiștilor. Conducerea firmei neagă că ar fi avut vreo conexiune cu Partidul ”ȘOR” sau reprezentanții formațiunii.

Între timp, apar ecouri în privința turului doi de scrutin pentru primăria Bălți. Un senator italian și-a exprimat îngrijorarea față de presiunile exercitate asupra candidatului Partidului „ȘOR” și i-a îndeamnat pe cei implicați să respecte legea și procesele democratice.


Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …