CEC refuză să-l înregistreze pe Codreanu în cursa electorală | VIDEO

Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău și Comisia Electorală Centrală au depus ieri un recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, care a anulat hotărârea privind neînregistrarea lui Ruslan Codreanu în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului.

Codreanu se arată indignat de faptul că CEC-ul s-a adresat la Curtea Supremă de Justiție după ce reprezentanții instituției nici nu s-au prezentat la ședințele primelor două instanțe, unde a fost examinat dosarul.

„CEC totuși joacă după legile unora și refuză să ne înregistreze în cursa electorală. Ce este cel mai înspăimântător? Am impresia că exemplu țării noastre de bună guvernare mai nou este Rusia. Nu ne mai uităm la buna guvernare a țărilor europene, pe care cei de la putere tot le vizitează așa des, dar mergem pe exemplu Rusiei. Anulăm oameni, descalificăm și dăm la o parte pur prin ordin politic și ilegal pe cine ne încurcă și păstrăm putere.” a comentat Ruslan Codreanu pe pagina sa de facebook.

În acest context, membrul CEC, Maxim Lebedinschi ne-a comunicat că, Comisia Electorală Centrală, dar și Consiliul Electoral de Circumscripție nr. 1 Chișinău au nevoie de timp pentru a reexamina actele privind înregistrarea lui Codreanu în cursa electorală.

Prin decizia Curții de Apel Chișinău, cerința domnului Codreanu de a obliga repetat Consiliul Electoral să-l înregistreze, a fost respinsă. Respectiv, Consiliul Electoral, la moment, trebuie să reexamineze tot pachetul de acte ce vizează demersul D-lui Codreanu și listele acestuia, MAXIM LEBEDINSCHI, membru CEC.

Se întâmplă în situația în care Ruslan Codreanu a depus miercuri repetat actele de înscriere în cursa electorală pentru șefia Chișinăului, după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea primei instanțe prin care candidatului i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală. Amintim că Ruslan Codreanu nu a fost înregistrat în cursa electorală, deoarece o parte dintre semnăturile pe care le-a adunat ar fi fost introduse cu abateri.

Spread the love

Check Also

Minus un pretendent la fotoliul de președinte. Cum își motivează decizia candidatul independent Constantin Oboroc | VIDEO

Candidatul independent la funcția de președinte, Constantin Oboroc, renunță pe ultima sută de metri la …