Cei care vor folosi pungi și veselă din plastic vor fi sancționați | VIDEO

Începând cu 1 ianuarie, anul viitor, utilizarea pungilor și a veselei din plastic va fi interzisă. Parlamentul a votat astăzi, în lectura a doua, un proiect de lege, care prevede amenzi usturătoare pentru cei care vor încălca legea, inclusiv pentru cei care vor comercializa aceste produse.

Documentul prevede amenzi de până la 4.500 de lei pentru utilizarea pungilor de plastic. În cazul unităților comerciale sau alte entități juridice sancțiunile sunt mult mai mari și vor ajunge până la 12 mii de lei. Aceleași amenzi vor fi aplicate pentru utilizarea și comercializarea farfuriilor, paharelor, dar și a bețișoarelor de unică folosință, confecționate din plastic. Va fi permisă doar utiolizarea veselei de unică folosință confecționată din materiale biodegradabile. Documentul vine ca o continuare a măsurilor stricte luate în țările europene, după ce

Uniunea Europeană a decis să interzică vesela din plastic. Anterior Parlamentul a decis ca utilizarea și comercializarea pungilor de plastic să fie interzise treptat, începând cu 1 ianuarie 2019, astfel încât unitățile comerciale săși lichideze stocurile acumulate.

Spread the love

Check Also

Ucraina a exclus R. Moldova de pe lista statelor din „Zona Roșie”

Ucraina a exclus R. Moldova de pe lista statelor din „zona roșie”, țări cu risc …